tisdag 22 februari 2011

Hård rocks baby



Nu har det gått några dagar sedan vi lite smått hastigt och lustigt åter igen fick göra en snabb visit på sjukhuset , man börjar nästan känna sig hemma , trevligt nästa gång skall jag ta med lite inrednings detaljer , mys kuddar , doft ljus en trevlig filt och lite snygga gardiner och helt enkelt boka in mig på mitt alldeles egna rum.
Det började helt enkelt sippra ut någon slags vätska ur mina innersta rum på tisdagen , följt av lite lättare molvärk dock inget mot vad det kan vara så jag tog ingen större notis om det , på torsdagen vaknade jag av att molvärken gått från lite enkel till mycket irriterande och när jag står och myser hej då med lilla gubben så känner jag hur det riktigt rinner till. Tokiga jag sänder ändå iväg honom till jobbet för vi ska ju i alla fall inte ha barn NU . Någon timme senare droppar det fortfarande och värken tilltar aningens så jag bestämmer mig för att ringa BM och tänker att det är väl säkert inga fara samtalet till BM vidare befordrades till förlossningen , vidare till Spec , och såklart avslutas det med orden ditt vatten har gått och du har förmodligen värkar så det vore nog bra om du kom in. Vore nog bra ? Där började en lite hektisk dag , för det första mobil telefoner är verkligen ett underverk NÄR DOM FUNKAR OCH DET FINNS TECKNING vilket gubben såklart inte hade vid just detta utvalda tillfälle , några samtal och sms senare insåg jag att nej du det här går inte , att värken tilltar när man stressar "lite" vet jag nu , så till slut fick ja lov att ringa Chifen som i sin tur fick leta reda på gubben som i sin tur var hemma på mindre än 15 minuter efter avslutat samtal , beundransvärt må jag säga. Att jag i lugn och ro stod och plockade ur tvättmaskinen i förd handduk nyduschad sägande orden
- detta blir ju en jätte bra träning tills det är dags på riktigt ( förnekelse in i det sista )
Ja jag kan väl säga att dom orden inte gick riktig hem ..just då.. inte riktigt nu heller för han är på något sätt mera stressad och skärrad över detta än jag .
In till sjukhuset , uppkopplad mot CTG åtföljt av en härlig gyn undersökning såklart utförd av en man , mina fis nojjor vart inte ett dugg mycket bättre kan ja säga och att undersökningen gjorde så ont så att jag kröp baklänges upp i brygga svärandes ve och fasen över denna till styggelse till läkare är en annan historia. Han bad dock om ursäkt och sa att " jo han var medveten om att detta var en mindre trevlig undersökning " men till saken hör att allt var NORMALT som vanligt , kroppen förbereder sig nu inför förlossning , och det äckliga klibbiga snuskiga som rinner ur mig vid alla olämpliga tillfällen är såklart inget annat än flytningar på riktigt , verkligen super duper äckligt , va det verkligen så här för 10 år sedan ?
Nåväl jag tröstade mig med att inte behöva ploppa ut någon avkomma ännu även om vi visst börjar vi bli nyfikna på hur den lilla rackaren ser ut , kommer det komma ut en hård rocks baby med mohawk och läderpaj ?
Som lite plåster på såren bokade jag in mig på lite bra böcker till bokrean för såklart vart jag ordinerad ännu mera vila , verkligen inte kul längre , känner mig som en fånge i paradiset , vila , vila , vila .. jag är nu fullt övertygad om att man kan vila ihjäl sig och alla ni som tänker gud va skönt att få vila , du kommer i alla fall inte sova sen på flera år osv etc lägg ner säger jag bara OMEDELBART det finns inget rogivande , trevligt eller avslappnande med att vara beordrad att " ta det lugnt" 7 dagar i veckan 24 timmar om dygnet även om jag "fuskar" så blir det urbota skit tråkigt och ledsamt , jag vill också ut i det vackra vädret och gå långa promenader , ta shopping turer med mina väninnor och skvallra hela dagen lång ni vet bara leva som vanligt vakna utan att ha ont , kunna ta av mig strumporna på kvällen utan att tro att man skall trilla isär sitta , ligga och stå utan kramp eller sammandragningar , bara vanliga saker.
Mars närmar sig med stormsteg och det innebär för oss som bor häromkring att det börjar dra i hop sig för bytardagar ( BD ) , en helg där vi säljer allt vi inte vill ha och kommer hem med mycket mera som vi egentligen inte behöver ha som vi kan sälja på hösten bytardagar otroligt bra organiserat , dock väldigt tomt på män vid dessa tillställningar jag har fått min gubbe att märka och nåla varor samt nåla av men jag tror att hans gräns går där han skall ha tummen upp för de i alla fall för det finns nämligen inget tråkigare än att nåla och märka plagg efter plagg efter plagg. Förhoppningsvis kan jag bevista BD i åtminstone en dag om jag inte kalvar innan eller under tiden.
Nej gott folk nu väntar köttet på att bli uppskuret och lagt i gryta har dock slut på dom flesta grönsaker hemma så grytan kommer bli aningens tom , man kanske borde börja odla sånt själv , skaffa en ko , en lite get och ett par hönor ?! Undra vad våra grannar skulle tycka om en tupp ? Flytt inom en vecka ?

Avslutar med lite kloka ord från en personlig favorit
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.
Nalle Puh

1 kommentar:

karin sa...

men att par hönor skadar ju inte nu har ju hundgården kvar slå till vett ja